Život v Ostravě - Kde se v Ostravě dobře najíst?

Kde se v Ostravě dobře najíst?

Když jsme přemýšleli o tom, co vám v tomto článku napíšeme, vůbec by nás nenapadlo, že pan Polhreich k nám bude smeřovat. Určitě jste zaznamenali, že tento velmi svérázný znalec v oboru gastronomie navštívil Ostravu a konkrétně Mama´s bistro bratrů Kaňákových. Tento podnik se nachází v centru města, a od slavného gastro-kouče získalo plný počet bodů, tedy tři zlaté hvězdy. Zazářilo na všech frontách, v titulcích novin je hlásáno, že je všechno vyprodáno, a proto vám jako první doporučíme tento podnik. Když to říká Polhreich, něco na tom bude!

                                               


Zajímavé místo, kde se určitě dobře najíte je restaurace Bernies, restaurace se nachází přímo v srdci Ostravy, na křižovatce ulice Poděbradova a Stodolní. Tým z Koras restaurantu přenesl své zkušenosti na ulici která nikdy nespí, krom dobrého jídla, vkusného posezení s přáteli zde zažijete jedinečný gastronomický zážitek. Pokud budete chtít na někoho ve svém okolí udělat dojem či se sami dobře najíst a užít se nebe v ústech, doporučujeme navštívit toto zařízení.


Dalším podnikem, který musíme zmínit a vy jej nesmíte minou, je Stračena Pub. Tato restaurace má dvě zařízení, jednu v Ostravě-Výškovicích a druhou v Ostravě-Porubě. Říkají o sobě, že připravují úžasné steaky a hamburgery a my to potvrzujeme. K vaření používají výhradně bio potraviny, což je v dnešní době velkým trendem a lidmi vyhledáváno, navíc maso mají z jejich vlastní farmy, která se nachází v Klokočově. Samozřejmostí je výběrová obsluha, vždy jsme se setkali s milým a usměvavým personálem a opravdu rozsáhlým vinným lístkem.


Myslíme si, že ve výčtu podniků bychom takto mohli pokračovat a vytvořit velmi obsáhlou esej, kde bychom vypsali aspoň jednu restauraci v každé části Ostravy. Ale tímto vás zatěžovat nebudeme. Nebudeme vypisovat ani restaurace, jež jsou pro nás na takzvaném black listu, ono má něco do sebe přísloví: sto lidí, sto chutí. 


Možná bychom mohli zmínit, že na sociální síti Facebooku je stránka nebo skupina s názvem Kde ne/jíst Ostrava a okolí, kde se setkáte s tipy lidí, kteří vyzkoušeli různé podniky. Jsou tam jak pozitivní, tak i negativní reference, které vám můžou pomoct s výběrem místa, ať už se bude jednat o rychlý oběd přes týden nebo slavnostní večeři s rodinou či přáteli.

Kde inzerujeme?