Život v Ostravě - Ostrava Výškovice

Co najdeme v Ostravě Výškovicích?

V minulém článku jsme se podívali blíže na centrum Ostravy a dnes vás seznámíme s místem, které se jmenuje Ostrava-Výškovice.

Ať už si tuto lokalitu zvolí k bydlení mladí nebo staří, rodiny nebo lidé bez dětí, vždy se trefí do černého. Hlavně proto, že se nacházejí blízko přírody, kousek od zábavných a restauračních zařízení a přitom daleko, takže je nic nebude rušit při rozjímání nebo usínaní.

Jednou z největších předností obvodu Ostrava-Výškovice je fakt, že tvoří pomyslný vstup do Bělského lesa, který jsme si v minulých článcích již představili. Takže, i když se nacházíte v Ostravě, do lesa to máte, co by kamenem dohodil, a z druhé strany této lokality máte snadný přístup k řece Odře a procházkám v přírodě s tím spojených.

                                                  

Ale neberte Ostravu-Výškovice jako nějaký schovaný kousek území, bez možností nákupů nebo stravování. To byste nemohli být dále od pravdy. Od klasických potravinových obchodů se zde nachází i menší obchůdky s ostatními věcmi, dokonce je tady pošta, fitness centrum a také kadeřnictví společně s masážním salónem. A o tři zastávky tramvají (což chůzí je necelých 15 min) dál, máte obchodní centrum Kotva.

Co se týče restauračních zařízení, od různých hospod a pivnic, kterých je tady opravdu dostatek, se můžete zastavit v restauraci U Stračeny, kde se nejen dobře najíte, ale také posedíte na jedné z největších zahrádek, které restaurace nabízejí společně s jejich Stračenou. Další možností, kde se člověk může najíst je Řízkárna, což je restaurace, už podle názvu, specializující se na všechny možné druhy řízků a ta se nachází přímo na cyklostezce, která vede z Ostravy-Výškovic na Polanku či Jistebník.

                                                  

Myslíme si, že i když se v obvodu Ostrava-Výškovice přímo nenachází žádná diskotéka či bazén nebo nákupní centrum, je ideálním místem pro všechny generace. Navíc tady objevíte i spoustu dětských hřišť, jsou zde školky i školy a proto si troufáme tvrdit, že tato lokalita je opravdu velmi žádaná a hlavně klidná. Pokud zvažujete bydlet v této lokalitě a potřebujete poradit, neváhejte nás kontaktovat.

Kde inzerujeme?