Vánoční svátky v Ostravě

Vánoční svátky v Ostravě

Poklidnou vánoční atmosféru nemusíte čerpat jen z pohodlí domova. Město Ostrava připravilo pro zdejší, ale i nové návštěvníky bohatý program, který jako každý rok překvapí originálními nápady. Letošní vánoční trhy jsou již v plném proudu a nabízejí spoustu zážitků, které si můžete vychutnat sami nebo s celou rodinou.

Sváteční centrum

Program se tradičně odehrává na Masarykově a Jiráskově náměstí, jelikož tato místa nabízejí bohatý prostor pro různé atrakce. Vánoční stánky se otevřely již 29. listopadu a od té doby náměstí vábí kolemjdoucí neodolatelnou vůní svařeného vína, pečených uzenin a překrásnou světelnou výzdobou.   

                                                         

Kromě ochutnávek tradičních vánočních pokrmů na vás čekají také stánky s domácími výrobky, svátečními ozdobami nebo drobnými dárky. Zapojit se lze také aktivně, a to při výrobě drobných ozdob na stromek nebo při bruslení na veřejném kluzišti, které je instalováno na Masarykově náměstí.

                                                         

Vánoční atmosféru v čele s rozsvíceným a bohatě zdobeným stromem doplní také divadelní program. Na pódiu vystoupí množství známých i originálních kapel, jako například Mirai, JazzCake, sbor Cantabo či skupiny zaměřené na středověká vystoupení a mnoho dalších.

Nezapomenutelné Vánoce pro nejmenší

Také svým dětem vykouzlíte neobyčejné svátky, pokud se s nimi vydáte do vánočně osvětleného města. Připraveny budou dílny zaměřené na psaní dopisů Ježíškovi a dále také výroba vánočních ozdob. Mimoto se děti mohou těšit na pohádková divadelní vystoupení, betlém nebo domácí zvířata. Nakonec, až bude celá rodina z procházky unavená, lze nasednout na vláček a užít si vánoční jízdu.

Famózní zakončení

Konec starého roku a oslava nového se uskuteční na kruhovém objezdu v Ostravě Habrůvce. Jako každý rok se návštěvníci mohou 1.1.2019 od 18 hodiny pokochat skvěle provedenou světelnou i hudební show, která bude zakončená fenomenálním ohňostrojem.

Kde inzerujeme?