Proč je výhodné spolupracovat s RK při prodeji nebo pronájmu nemovitosti?

Proč je výhodné spolupracovat s RK při prodeji nebo pronájmu nemovitosti?

Představte si, že běžně fungujete. Chodíte do práce, vyzvedáváte děti ze školy, věnujete se svým koníčkům... a k tomu všemu se svépomocí snažíte prodat vaši nemovitost. Ti, kteří si to hrdinsky zkusili tak říkajíc na vlastní pěst, si nejspíš řekli: UŽ NIDKY VÍCE!

Jak vypadá prodej nemovitosti svépomocí v praxi?

Proč? Jednoduše proto, že v praxi to vypadá následovně. V práci toho máte najednou o dost více, koníčky jdou samozřejmě stranou a jste rádi, když vaše děti ze školky vyzvedne babička. Večery trávíte googlováním si informací, a přesto vás neustále provází nejistota, že vám něco uniká. Sehnat si musíte strašnou spoustu odborníků - na odhad nemovitosti, na sepsání smlouvy, na pořízení fotografií nemovitosti a tak dále.

To ale ještě zdaleka nekončí. Konečně vystavíte svou nemovitost na internetu a řešíte následující dva problémy. Buď vám telefon zvoní neustále a většinou se vám ozývají realitní kanceláře nebo telefon nezvoní vůbec a vy přemýšlíte, zda doma máte vůbec signál.

A když konečně najdete zájemce, do vašeho shonu vám přibudou i nutné prohlídky s ním. To znamená trmácet se přes půl města v dopravní špičce jen proto, aby vám onen zájemce řekl, že vaše nemovitost jeho představy o bydlení nesplňuje.

Seriózní realitní kancelář vás může od všeho toho zmatku ušetřit

Suma sumárum jste moc neušetřili, naopak postrádáte i zbytek vašich nervů a to navíc můžete svou nemovitost prodat i pod cenou. Od toho všeho vás může ochránit seriózní realitní kancelář, která vezme prodej či pronájem vaší nemovitosti pod svá křídla a zařídí vše od A do Z. Vy budete komunikovat jen s vaším realitním makléřem, který vás bude průběžně informovat o aktuálním stavu.

  • Najde vám vhodného kupce či nájemníka.
  • Postará se o všechnu nutnou administrativu.
  • Zajistí, aby byly všechny náležitosti spojené s prodejem či pronájmem vaší nemovitosti správné po právní stránce.
  • Zajistí znalecký posudek, kolky.
  • Postará se o marketing a rozsáhlou inzerci vaší nemovitosti.
  • Bude jednat s případnými zájemci i je provádět nemovitostí.
  • Zajistí fotografie a všechno, co je k prodeji potřebné.

Samozřejmě to nebude dělat z čisté dobroty srdce. Na oplátku mu zaplatíte provizi z prodeje či pronájmu vaší nemovitosti. Tu platíte až tehdy, jeli nemovitost prodána a transakce se uskuteční. Před tím nic neplatíte. V provizi jsou zahrnuty i náklady na administrativu, které za vás realitní makléř platil. Dobrý výběr realitní kanceláře vám tak ve finále ušetří spoustu času, energie a mnohdy i peněz. Vy tak nemusíte chodit jako hromádka neštěstí a být nevrlí na všechny členy rodiny a kolegy, kteří se vám v tomto stresovém období postaví do cesty.

Kontaktujte nás a my vám rádi pomůžeme s prodejem a pronájmem vaší nemovitosti. Jsme váš Spolehlivý partner ve světě realit.

Kde inzerujeme?