Neorganizované akce v Ostravě

Neorganizované akce v Ostravě

V posledním článku o životě v Ostravě jsme vám představily největší akce, které můžete v tomto městě zažít.

Dnes se podíváme na zoubek těm místům, které různé akce připravují, ale již nejsou v takovém velikém měřítku, ale o to více můžou být pro vás zajímavé a přínosem. Jedná se totiž o místa, která jsou vyhledávaná nejen obyvatelstvem Ostravy, ale také turisty, protože je zde najdete celoročně. Ne jen po omezenou dobu.

Samozřejmě vás opět seznámíme s takovými lokalitami, které jsou největší nebo nejoblíbenější. O tom, že někdo chodí na pomníček do Výškovic opékat buřty, psát nebudeme.

Černá louka. Začínáme stylově. Nepředstavujte si louku plnou obilí či kukuřice a už vůbec ne řepky. Jedná se o areál, který svou rozlohou zabírá 5 hektarů a nachází se zde 9 budov. V těchto budovách proběhne za celý rok na sto výstav, kongresů či jiných společenských akcí. Troufáme si tvrdit, že ve chvíli, kdy tento areál navštívíte, vždy najdete něco, co by vás zaujalo. Park k tomu přilehlý využívají lidé k odpočinku, je tam i dětské hřiště a nespornou výhodou je lokalita, protože Černá louka se nachází v samotném centru města Ostravy.

                         

Další turistickou zajímavostí je zcela nepochybně Slezskoostravský hradByl postaven ve druhé polovině 13. století a v roce 2004 jej převzaly Ostravské výstavy a.s. Postupně byl renovován a v dnešních dnech je to jedna z nejčastěji navštěvovaných památek Ostravy. Samozřejmě nemůže být hrad bez Bílé paní a tu tady máme

Za poslední roky stoupl v povědomí tento historický objekt také proto, že se přímo na hradě konají různé slavnosti, které jsou spojovány s určitým ročním obdobím. Na jaře jsou zde akce k vítání jara či Velikonocím, v létě potom noční prohlídky s výkladem a pro děti také se strašidly, a nezapomínejme na Hradní hodokvas či výstavu Betlémů. Rozhodně stojí za toa návštěvu si užije celá rodina!

Jako poslední napíšeme něco o Dolní oblasti Vítkovic, kterou jsme již několikrát zmiňovali. Tento areál je národní kulturní památkou, nachází se poblíž centra města Ve Vítkovicích. Jedná se o rozsáhlý průmyslový areál Vítkovických železáren spojený s industriální architekturou. Tato oblast je zapsána v seznamu Evropského kulturního dědictví a je svědkem mnoha akcí, o některých jsme již informovali. Ovšem, co je zajímavé, v Dolní oblasti Vítkovic se nachází Multifunkční aula Gong, ve které když se odehrávají koncerty, tuhne vám krev v žílách nádherou, dále je tam Svět techniky, kde se zabaví i dětští návštěvníci a v neposlední řadě Bolt towers již zmiňovanou kavárnou. Pokud budete mít čas, určitě se zastavte na tomto místě, projděte si některý okruh prohlídky, (je jich více druhů v závislosti na čase a náročnosti) a podívejte se na Ostravu ze shora. Nebudete litovat.

Kde inzerujeme?