Kde se v Ostravě vykoupat?

Kde se v Ostravě vykoupat?

Všichni jistě známe všemožné aquaparky, které se nachází ve velkých městech. Ale když se vás někdo zeptá, jaké možnosti koupání jsou v Ostravě, dokážete na to odpovědět? Jestli ne, tak právě pro vás je přínosem tento článek, kde si všechny lokality, které stojí za to, představíme.


Co se týče letního koupání, opět Ostrava drží jednu nej


Letní koupaliště ve Vřesině je největším koupalištěm ve střední Evropě. Objevíte zde, jak velké tobogány, tak klasické skluzavky, dětské brouzdaliště, skokanské můstky či zastíněné pískoviště s atrakcemi pro ty nejmenší. Tento areál se nachází v Ostravě - Porubě, a pokud jste jej ještě nenavštívili, je na čase to změnit.

                         


Další letní koupání můžete zažít ve Vodním areálu Jih, který se pro změnu nachází v Ostravě -Zábřehu. Tento areál je velkým konkurentem Vřesiny, i když není rozlohou tak velký. Ovšem tím, co nabízí, se nenechá zahanbit. Najdete zde 50m plavecký bazén, relaxační bazén, vodní a vzduchovou masážní lavici, dvě 60m skluzavky, vířivé bazény se šplhacími sítěmi, proud divoké řeky, vodní dělo, stěnové masážní trysky a mnoho dalších atrakcí jak na souši, tak ve vodě. Jedinou nevýhodou je, že zde opravdu najdete spoustu lidí, takže když zaspíte, horko těžko si budete hledat místo pro ručník či deku.

                       


Dalším koupalištěm je Čapkárna, která se nachází přímo v centru Ostravy. Nabízí vodní plochu o rozloze 1218 metrů čtverečních, jenž je rozdělena na 25 m bazén a relaxační bazén. Nechybí samozřejmě brouzdaliště pro děti a další atrakce. Tak jako u předešlých dvou koupališť, i zde se nachází občerstvení, přímo u bazénu i s posezením a nabídkou dobrých jídel, nápojů a také nanuků. I když je Čapkárna ze všech tří variant, co se týče rozlohy, nejmenší, díky tomu je klidnější a působí na mě útulně.

                       


Poslední letní koupání, které chceme zmínit, je koupaliště ve Staré Bělé, cca 5 minut jízdy autem od Ostravy. Zde si přijdou na své všichni, kteří dávají přednost klidu, vždy je zde volné místo, pro hosty jsou připraveny dva stánky s občerstvením i posezením. Pro nejmenší je napuštěno brouzdaliště, jeden relaxační bazén a jeden plavecký. 


Takže příště, až budete přemýšlet, jestli je kde se v Ostravě okoupat, budete cestovat na jistotu.

Kde inzerujeme?