Život v Ostravě tůry, procházky, hory

Procházky, tůry, hory

Když se někdo stěhuje do většího města, vždy přemýšlí o tom, jakou bude mít možnost úniku z centra, někam do přírody, aby si mohl vyčistit hlavu a zbavil se stresu. Na stres totiž není nic lepšího než procházky. Sám i se psem. Nebo i s polovičkou, pokud vás nechá vydechnout.

                         
Ač se může zdát, že v Ostravě nic není, tak věřte, že se mýlíte. Můžete zavítat do Komenského sadů, které jsou v centru a obzvlášť na jaře velmi krásné, protože kvetou všechny stromy, jež jsou zde vysazené. A také Bělský les. Nedávno prošel velkou renovací, takže se při procházce tímto lesem přímo ve městě (Ostrava-Výškovice-Zábřeh-Hrabůvka) můžete zabavit i celý den. Jsou zde v hojném počtu zastoupeny lavičky, dokonce najdete i posezení, kde se dá udělat oheň a klidně si opéct špekáčky, atrakce pro děti jako jsou různé průlezky a houpačky, v jednom koutě je dokonce vytvořena běžecká trať, která má jeden kilometr. Běháte sice dokola, kousek od paneláků, ale přitom v přírodě, obklopeni jen zelení. Pěší trasy v Bělském lese se křižují, pro ty, kteří jej neznají, to může být docela složitý labyrint. Ale nebojte, pokaždé někde dojdete. 

                         

A pro ty, kteří chtějí z Ostravy odjet úplně, není nic lepšího než se vydat na Lysou Horu nebo Pustevny. Dá se říct, že je to co by kamenem dohodil (samozřejmě obrazně řečeno),  autem jsou místa, odkud se dá na tyto vrcholy vyjít, do hodiny cesty, dostupné. Lysá Hora se stává čím dál populárnější, chodí na ni více lidí, než tomu bylo v minulých letech a to hlavně z důvodu výstavby nových budov, které jsou hojně navštěvovány. Pěkná trasa je ze směru od Bezruče nebo Malenovic, a pokud si necítíte jistí v kramflecích, můžete se vydat jednou z nejlehčích, od Visalájí.

                         

Pokud se rozhodnete objevovat raději Pustevny než Lysou Horu, tak vězte, že je zde toho pro vás připraveno mnoho a den vám k tomu nestačí. Pustevny jsou láskou na celý život, kdy se tam budete vracet a stále nacházet něco nového a nepoznaného. Výhodou je, že zde opravdu naleznete různé trasy, pro různé věkové skupiny a pro ty méně odvážné je v provozu lanová dráha, kterou můžete využít a dostat se jak na vrchol, tak z něj. Pro pěší je oblíbenou trasou procházka z Pusteven na Radhošť, kdy cestou minete i známou sochu Radegasta

Těch míst, kam se člověk může schovat před jiným člověkem je mnoho a určitě si každý najde to své místo, kde se bude cítit báječně.

Kde inzerujeme?