Život v Ostravě - Ostrava-Poruba. Život a bydlení v Porubě

Ostrava - Poruba. Život a bydlení v Porubě.

Ve chvíli, kdy se člověk chce stěhovat do Ostravy, každý se bude ptát, kam přesně. Ostrava je dělená na obvody, a abychom vám usnadnili nejen lokalitu jako takovou, ale také případně poradili ve výběru, kam se přestěhovat, a kde se ubytovat, jsou zde nové typy článků.

Jako první si představíme obvod Ostrava-Poruba. Poruba jako taková byla založena již ve 13. století, podél řeky Porubky.

Můžeme říct, že je to jedna z největších částí Ostravy a podle toho vypadá i vyžití, které zde najdete. Od různých zajímavostí a starých památek, které sahají do hluboké historie, až po nové, moderní haly a obchody, jež můžete navštívit.

                                             

Nebudeme vám to zde vypisovat spolu se souřadnicovými údaji, kde se co nachází, ale zmíníme různá místa, která by vám mohla pomoct při výběru lokality ať už k bydlení nebo návštěvě. V Ostravě-Porubě je určitě jedním z nejhezčích míst Hlavní třída. Je to ulice příbuzná Champs-Elysée, po celé její délce najdete různé obchůdky, restaurace, cukrárny, realitní kanceláře, ale také bytové jednotky jako takové. Přímo jejích středem prochází krásný travnatý pás, kde jsou i lavičky a je to příjemné v tom smyslu, že si můžete udělat pohodlí a posadit se i v rušném provozu. Zde je její historická podoba.

                                             

Dalším plusem obvodu Ostrava-Poruba je jistě koupaliště a to nejen venkovní (Vřesina), ale také vnitřní bazén. Nachází se zde i velké nákupní centra, z nichž jedno, Géčko, bylo nedávno otevřeno. Nedávno bylo také v blízkosti Tesca otevřené nové KFC. Je zde také velmi dobé sportovní vyžití. Pokud člověk potřebuje, je zde také Fakultní nemocnice, která má největší krevní centrum v České republice. Tím samozřejmě na vás nepřivoláváme zlé síly, ale pouze udáváme zajímavost, kterou jsme se dozvěděli. V Ostravě-Porubě se taktéž nachází Okresní soud a univerzitní kampus Vysoké školy Báňské.

                                               

Pro mladé je tu spousta možností večerního vyžití, jeden z nejznámějších barů Co Kdyby, poté restaurace, kde si můžete zahrát bowling a v neposlední řadě i kavárny, kde si vychutnáte výbornou kávu. Pokud se budete chtít dobře najíst, rozhodně doporučuje restauraci U Stračeny. Tam je to enormně labužnický zážitek.

Ostrava-Poruba je jednou z nejvyhledávanějších lokalit pro nové obyvatele, a to nejen svými možnosti vyžití, ale také dostupností jak do centra Ostravy, tak také možností se z města dostat ven do přírody. Pokud hledáte nové bydlení v právě v Porubě, neváhejte kontaktovat naši RK.

Kde inzerujeme?