Život v Ostravě - Slezská Ostrava

Bydlení na Slezské - Slezská Ostrava

Slezská Ostrava, je městským obvodem statutárního města Ostravy. Městský obvod tvoří celá katastrální území Slezská Ostrava, Hrušov, Antošovice, Heřmanice, Koblov, Kunčičky a Muglinov. 

                                                      

V krátkosti si představíme jednotlivé oblasti, které do Slezské Ostravy spadají. 

Antošovice jsou historická obec, ve které bydlí 279 obyvatel. V roce 1955 se na území obce začalo s intenzivní těžbou štěrkopísku a dnes je areál Štěrkovny vyhledávaným rekreačním místem. Nachází se zde také nudistická pláž.

Mezi slavné rodáky Hrušova patří herec Vlastimil Brodský nebo zpěvačka Marie Rottrová. Nachází se zde převážně rodinné domy, některé byly těžce poničeny povodní a nebyly již opraveny. Tato část je v tuto chvíli připravována na to, aby se stala průmyslovou zónou, jen to nějakou dobu ještě potrvá.

Heřmanice. Zajímavostí této obce jsou snad pouze dvě věci. Tou první je, že od roku 1884 zde byl sklad výbušnin firmy Dynamit-Nobel, které ovšem bylo 19. března 1924 zcela zničeno výbuchem. A druhou zajímavostí je, že od roku 1959 zde byl původně pracovní tábor, dnes jsou tyto prostory užívány jako věznice.

                                                      

Koblov je historická obec, která leží pod vrchem Landekem. Její jméno pochází podle pastvy panských kobyl na jeho dnešním území. Opět je to obec, kde se nachází různé rodinné domy, dokonce zde dochází k mnoha developerským projektům a stavbám nových, nízkoenergetických rodinných domů. 

Kunčičky jsou už více zajímavější, z pohledu tedy historického. Vznikl zde Park oddechu, který byl roku 1951 přejmenován na Sad Maxima Gorkého. Zoologická zahrada původně byla v provozu zde, v Kunčičkách, ale z kapacitních důvodů poté byla přesunuta do slezskoostravské Stromovky. Důl Alexander, který se zde nachází, ukončil svou těžební činnost v roce 1992. A roku 2001 byl prohlášen za kulturní památku. V Kunčičkách taktéž sídlí známá stavební firma HSF SYSTEM.

                                                     

Slezská Ostrava a některé její části v dnešní době zažívají velký boom. Někde se staví nové domy, někde se staví nové průmyslové zóny. Pokud se chcete rozhodnout, do které části se třeba nastěhovat, není nic jednoduššího, než se podívat na vlastní oči, jak to kde vypadá. To, co vám s určitostí můžeme říct je fakt, že opět není žádná složitost dostat se tam, kam potřebujete v přiměřeném čase. Všechny kavárny, kina, restaurace, obchody, realitní kancelář, nákupní domy nebudete mít sice přímo pod okny, ale pár zastávek či kilometrů autem. A to se dá.

Kde inzerujeme?